Acizii Omega 3 sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului. Sunt indispensabili pentru buna dezvoltare a organismului. Aceștia sunt acizi grași pe care corpul nu îi poate sintetiza în mod natural. Totuși, pot fi produși prin dietă. Există diferite categorii de Omega 3: acid alfa-linolenic (ALA), acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). Foarte utili pentru sănătatea noastră, acești acizi sunt recunoscuți pentru că reduc riscul bolilor cardiovasculare datorită acțiunii lor asupra fluidității sângelui și pentru că aduc echilibru emoțional.
Completează necesarul de Omega 3
Deoarece corpul nostru este incapabil să producă acești acizi, este important să evităm carențele. Trebuie să ne asigurăm că nevoile zilnice ale organismului sunt satisfăcute în ceea ce privește acești acizi grași. Se estimează că populația consumă în medie doar 0,15 g de ALA față de cele 2 g recomandate pe zi, ceea ce echivalează cu două linguri de ulei vegetal. În ceea ce privește EPA și DHA, aporturile nutriționale recomandate sunt de 500 de miligrame pe zi. Cu toate acestea, există multe alimente bogate în Omega 3! Semințele de chia, peștele gras, nucile, uleiurile vegetale, salata verde, varza sau salata mielului sunt doar câteva exemple. Iată în cele ce urmează o scurtă prezentare a alimentelor bogate în Omega 3 și a suplimentelor alimentare.
Pește
Pentru a consuma necesarul de Omega 3, peștele și fructele de mare sunt o alternativă excelentă. Pentru a te asigura că ai cantitatea suficientă de DHA și EPA de care organismul tău are nevoie, alternează cu hering, sardine, somon, macrou, dar și barbun sau halibut o dată sau de două ori pe săptămână.
Legume și leguminoase
Există multe legume care sunt bogate în Omega 3. Variind între acestea, vei putea aduce aportul de care corpul tău are nevoie. Cu două porții de legume cu frunze verzi precum broccoli, spanac, salată verde, mesclun, varză sau iarbă grasă combinate cu leguminoase precum linte, fasole roșie, fasole albă sau boabe de soia, poți prepara mese gustoase. Totodată, vei avea grijă și de sănătatea ta cu aportul zilnic potrivit de acești acizi.
Semințe și fructe oleaginoase
Nu uita să mânânci în mod regulat fructe uscate, semințe și oleaginoase pentru a crește aportul de acizi grași esențiali. Pe lângă faptul că sunt delicioase, fructele uscate oferă un aport bun de Omega 3. În plus, sunt și o sursă de proteine, fibre, minerale și magneziu, așa că de ce să te lipsești de ele? Pe tot parcursul zilei mizează pe fructele uscate precum nucile, fisticul, alunele de pădure sau caju în salate mixte, prăjituri sau chiar iaurturi.
Uleiuri
Când gătești, consumi uleiuri vegetale în mâncăruri sau în salate. Optează pentru uleiuri din semințe de in, rapiță, nucă, soia și germeni de grâu bogate în acești acizi. Variază-le după gusturile tale! Integrarea acestor uleiuri vegetale în obiceiurile alimentare este o modalitate bună de a optimiza aportul acestor acizi.
Suplimente alimentare
Suplimentele alimentare facilitează creșterea aportului de Omega 3 fără a schimba obiceiurile alimentare. De exemplu, persoanele cărora nu le place peștele sau nu au posibilitatea să-l consume în mod regulat, pot opta pentru o cură cu Omega 3 Krill capsule Biocyte. Suplimentul este o sursă bogată de acizi grași EPA și DHA. Capsule mici, ușor de ingerat datorită conținutului de Omega 3 provenit de la o specie de krill antarctic bogată în acești acizi grași, fără reflux și disconfort digestiv. Consmul de 1 până la 3 capsule pe zi în timpul meselor îți vor oferi necesarul de acizi grași de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa ideal. Un aport bun de Omega 3 este posibil printr-o alimentație sănătoasă, echilibrată și diversificată. Gândește-te la suplimentele alimentare atunci când dieta nu este destul de variată și nu are suficienți Omega 3 pentru a furniza nutrienții de care corpul are nevoie zilnic pentru a funcționa normal.