Colagenul, aliatul tău împotriva ridurilor

323

Vedeta moleculelor anti-îmbătrânire, colagenul garantează coeziunea și regenerarea țesutului pielii. Această proteină este produsă în mod natural de organism. De la vârsta de 25 de ani producția sa scade treptat, provocând apariția primelor semne ale îmbătrânirii pielii. Pentru a întârzia acest fenomen, se recomandă un aport regulat și suficient de colagen. Este disponibil atât în diverse produse de îngrijire și cosmetice, cât și sub formă de suplimente pentru a răspunde la dorințele și nevoile tale.

Utilizarea colagenului ca tratament antirid

Pentru a estompa sau a întârzia apariția ridurilor și a liniilor fine de pe față, optează pentru produse eficiente.

  • Crema cu colagen este fără îndoială cel mai cunoscut tratament pentru o piele frumoasă. Foarte ușor de folosit, produsul acționează în principal împotriva pierderii tonusului pielii. Acest tratament hidratant ajută la menținerea pielii ferme pentru mai mult timp.
  • Plicurile Collagen Express® de la Biocyte garantează o acțiune anti-îmbătrânire și mențin pielea fermă. Formula este foarte concentrată în colagen. Pliculețele au o aromă delicioasă de piersică și ajută la întârzierea apariției semnelor de îmbătrânire. Pentru a concepe produsele pentru tratarea îmbătrânirii pielii din gama Collagen Express, Biocyte utilizează colagenul Verisol.
  • Injecțiile cu colagen sunt de multă vreme o soluție utilizată de mulți oameni. Această intervenție constă în injectarea de colagen sub piele printr-un ac foarte fin. Fața își recapătă aspectul neted la doar câteva minute după operație. În funcție de profunzimea ridurilor și de cantitatea de produse folosite, efectele antirid ale produsului injectat durează în general între 3 și 9 luni. Deși este eficientă, această metodă este totuși costisitoare.

Este posibil să furnizezi colagen pielii prin stimularea directă a producției sale naturale de către organism. Stimularea se face printr-un dispozitiv specific care este acţionat manual. Echipamentul supune celulele epidermice la o temperatură relativ ridicată pentru a activa circulația sângelui, pentru a promova producția de colagen și pentru a permite pielii să-și recapete un aspect neted și luminos. Rezultatele acestui tratament numit thermage pot fi văzute încă din primele luni de la intervenție și timp de 4 până la 6 luni.

Pentru a încetini îmbătrânirea naturală a pielii se recomandă tratamente anti-îmbătrânire cu colagen deoarece stimulează regenerarea țesuturilor celulare. Dotat cu o proprietate naturală de hidratare, acesta netezește pielea și îi redă suplețea, confortul și catifelarea. Pentru a optimiza efectele antirid ale colagenului adoptă un stil de viață sănătos și o alimentație sănătoasă. Limitează expunerea prelungită la soare pentru a evita accelerarea procesului de îmbătrânire a pielii.

Cum să stimulezi producția naturală de colagen

Pentru a menține pielea tânără mai mult timp, este recomandat să faci următoarele lucruri.

  • Fă-ți regulat un masaj facial. Mai mult, esteticienii continuă să recomande acest obicei care stimulează mușchii feței și care ajută la fermitatea și tonifierea pielii. Pe lângă activarea circulației sângelui, stimulează producția de colagen și reumple pielea.
  • Adoptă o alimentație sănătoasă, variată și echilibrată. Pe lângă îmbunătățirea condiției fizice generale, o dietă sănătoasă ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Pentru a stimula producția de colagen, alege legumele precum varza, fasolea, spanacul, broccoli și usturoiul. Vitamina C, prezentă în cantități mari în fructe precum kiwi, susține producția de colagen, în timp ce luptă împotriva efectelor nocive ale stresului oxidativ.
  • Hidratează-te zilnic. Pielea hidratată favorizează dezvoltarea colagenului și elastinei.
  • Redu semnificativ consumul de zahăr rafinat. Glucoza ingerată se atașează de colagen care devine greu și își pierde toate proprietățile. Zahărul ajută la promovarea pielii uscate și terne.
  • Fumatul dăunează și frumuseții pielii. Pe lângă distrugerea fibrelor elastice, tutunul reduce fluxul de sânge către celulele pielii și producția de colagen. Pentru a lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, combină tratamentele îmbogățite cu colagen cu un stil de viață sănătos.

Sursa cosmopolitan.fr

 Colagen pudra Collagen Max Superfruits, Biocyte, 260 g

Colagen pudra Collagen Max Superfruits, Biocyte, 260 g

Collagen Max Superfruits este o formulă completă de pudră de colagen ...
155.00 lei
 Supliment alimentar cu colagen, Biocyte, Collagen Express Marin, 10 plicuri

Supliment alimentar cu colagen, Biocyte, Collagen Express Marin, 10 plicuri

Biocyte Colagen Express ajută la întarzierea procesului de îmbătrânire a pielii și ...
100.00 lei
 Supliment alimentar anti-aging cu colagen si acid hialuronic, Biocyte, Collagen Max cacao, 260 g

Supliment alimentar anti-aging cu colagen si acid hialuronic, Biocyte, Collagen Max cacao, 260 g

Colagenul este unul dintre elementele esențiale ale pielii. Colagenul reprezintă ...
155.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
GOLDNUTRITION EEC SRL © Copyright 2022. All rights reserved.
Close