Căderea părului și deficitul de vitamine

1.4K

Părul este unul dintre cele mai importante atuuri ale femeilor, fiind o armă de seducție. Atunci când începe să cadă în cantități mari poate deveni un adevărat coșmar. Mai mulți factori pot provoca această cădere: stresul, agresiunile externe, alimentația, modificările hormonale etc. Căderea părului înseamnă că organismul tău are lipsă de vitamine și minerale. Ce soluții există în contextul deficitului nutrițional?

Diferitele carențe accentuează caderea părului

Există o legătură între cădere și carențe. Vitaminele și mineralele joacă un rol major în ciclul părului. Prin urmare, aportul insuficient poate fi cauza. Pentru a crește corect, părul tău are nevoie de o doză potrivită de vitamine și nutrienți.

Deficitul de vitamina D

Vitamina D joacă un rol important în creșterea celulelor, în producerea foliculilor de păr și în creșterea lui. Carența de vitamina D poate cauza probleme cum ar fi căderea. Când corpul tău nu mai are la dispoziție în cantitate suficientă acest nutrient, vei avea probleme cu creșterea părului.

Deficitul de fier

Este important pentru nutriția celulelor de reproducere ale părului și le conferă sănătate. De asemenea, joacă un rol important în creștere. Anemia prin carența de fier duce la păr fragil, tern și mai fin. Această problemă provine de obicei din pierderea excesivă de sânge sau din dieta neconformă. Afectează în principal femeile însărcinate și care alăptează. Pentru a-ți menține părul sănătos este indicat să crești aportul de suplimente cu fier.

Deficitul de zinc

Zincul este unul dintre nutrienții esențiali. Participă la sinteza keratinei, un oligoelement care face părul mătăsos. Este util in microcirculația scalpului. Carența se manifestă în general prin îmbătrânirea și subțierea firului de păr. Își pierde volumul și vitalitatea. Un aport suficient de zinc îmbunătățește starea acestuia și poate ajuta la limitarea apariției mătreții.

Deficitul de vitamina B

Vitamina B este utilă pentru întărirea firului de păr. Ajută la producerea de keratină și la menținerea părului sănătos. Poate ajuta organismul să creeze globule roșii ce transportă nutrienți și oxigen către foliculii de păr. Procesul este important pentru creșterea acestuia. Vitaminele din complexul B sunt:

  • Vitamina B3
  • Vitamina B6 contribuie la menținerea părului normal. Acest nutrient se găsește în multe alimente precum roșiile, spanacul, varza etc.
  • Vitamina B8 contribuie la întreținerea părului.
  • Vitamina B12 joacă un rol în procesul de diviziune celulară și, prin urmare, poate fi utilă în stimularea reînnoirii foliculilor de păr.

Ce suplimente alimentare și vitamine se recomandă pentru prevenirea căderii părului?

Dacă te confrunți cu căderea părului, este esențial să cunoști cauzele pentru a găsi o soluție potrivită. Printre factorii care cauzează căderea acestuia se numără stresul, fluctuațiile hormonale, schimbările sezoniere, vârsta etc. Dacă ai un aport insuficient de vitamine sau minerale, consumul suplimentelor alimentare este o opțiune foarte bună. Îmbogățite cu vitamine, oligoelemente și minerale, te ajută să ai părul mătăsos, suplu și sănătos. De asemenea, suplimentele cu proteine ​​și aminoacizi de calitate vor juca un rol esențial în creșterea lui.

Reține că bulbul de păr atrage nutrienți din sânge pentru a asigura o creștere a părului. Acești nutrienți trebuie să fie în cantitate suficientă în corpul tău. Dacă îți cade părul excesiv înseamnă că vitaminele și mineralele sunt insuficiente și este recomandat să consumi suplimente. Pentru a ajuta la prevenirea caderii lui în mod eficient este recomandat să alegi produse cu ingrediente active recunoscute și în cantitate suficientă.

Ce suplimente alimentare și vitamine se recomandă pentru a ajuta la întărirea părului?

Administrarea unui supliment alimentar care ajută la întărirea părului este o opțiune bună. Conține toți nutrienții esențiali, cum ar fi zincul, seleniul și vitamina B8 care joacă un rol în creșterea acestuia. Consumat zilnic, ajută la menținerea părului puternic și a volumului în timp ce oprește ruperea și căderea lui. Conținutul de keratină ajută la întărirea fibrei capilare și joacă un rol în strălucirea și volumul părului.

Este indicat să combini aportul de suplimente alimentare cu un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată pentru a susține efectele. De asemenea, este recomandat să consumi suplimente pentru a preveni căderea sezonieră a părului.

Pentru a urma toți pașii necesari, ia în considerare utilizarea unei măști reparatoare și hrănitoare pe bază de keratină. Componentă principală a părului, aceasta permite o hidratare optimă de la rădăcină până la vârfuri. Alte ingrediente active cum ar fi uleiul de ricin sau extractul de Boket pot fi aliați de nădejde în creșterea părului și îl fac mai rezistent în fiecare zi.

 Vitamina D, Biocyte, Vitamina D Lipozomala, 30 capsule

Vitamina D, Biocyte, Vitamina D Lipozomala, 30 capsule

Vitamina D ajută la menținerea sănătății oaselor și dinților, contribuie la ...
49.00 lei
 Fier, Biocyte, Fier lipozomal, 30 capsule

Fier, Biocyte, Fier lipozomal, 30 capsule

Fierul, vitamina C și vitamina B12 contribuie la reducerea oboselii și extenuării. ...
73.00 lei
 Zinc, Biocyte, Zinc lipozomal, 60 capsule

Zinc, Biocyte, Zinc lipozomal, 60 capsule

Zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Zincul contribuie la ...
59.00 lei
 Vitamina B12 bio, Biocyte, 30 tablete

Vitamina B12 bio, Biocyte, 30 tablete

Vitamina B12 bio Biocyte este un supliment alimentar pe bază de Shiitake, o ciupercă ...
77.00 lei
 Ser impotriva caderii parului Keratine Forte, Biocyte, 50 ml

Ser impotriva caderii parului Keratine Forte, Biocyte, 50 ml

Biocyte a creat Keratine forte ®, o formulă de înaltă tehnologie cu eficacitate ...
99.00 lei
 Supliment alimentar pentru caderea parului Keratine Forte anti-cadere, Biocyte, 40 capsule

Supliment alimentar pentru caderea parului Keratine Forte anti-cadere, Biocyte, 40 capsule

BIOCYTE KERATINE FORTE ANTI-CĂDERE este o formulă bazată pe keratină, Părul Maicii ...
100.00 lei
 Sampon cu keratina pura, Biocyte, Keratine Forte Shampoo, 200 ml

Sampon cu keratina pura, Biocyte, Keratine Forte Shampoo, 200 ml

Primul șampon cu keratină pură, pentru volum și strălucire. Hranește și ...
69.00 lei
 Masca de par cu keratina pura si ceramide vegetale, Biocyte, Keratine Forte Mask, 100 ml

Masca de par cu keratina pura si ceramide vegetale, Biocyte, Keratine Forte Mask, 100 ml

Masca cu keratina pura si ceramide vegetale. Creste volumul si stralucirea ...
90.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
GOLDNUTRITION EEC SRL © Copyright 2022. All rights reserved.
Close