Cum să reechilibrezi tenul gras?

334

Tenul gras este recunoscut datorită aspectului său lucios, texturii pielii cel mai adesea neregulată și porilor dilatați. Hiperproducția de sebum prin care se distinge acest tip de piele, o face mai suplă și mai puțin predispusă la semne de îmbătrânire. Tenul gras favorizează dezvoltarea coșurilor, punctelor negre și acneei. Pentru reechilibrarea epidermei și curățarea acesteia, se recomandă o cură cu suplimente alimentare, produse de îngrijire specifice și o dietă adecvată.

Reglează producția de sebum din interior

Tenul gras este strălucitor și predispus la imperfecțiuni din cauza excesului de sebum pe care îl produce. Pentru a reduce această hiperproducție, se recomandă cura cu un supliment alimentar. Optează pentru unul îmbogățit cu zinc. Ajută la menținerea pielii normale și protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Aceste proprietăți se găsesc și în extractele de plante precum brusturele și urzica. Ingredientele active conținute în extractele de urzică ajută la purificarea pielii. Pentru a optimiza efectele curei, respectă durata de utilizare. De asemenea, adoptă un stil de viață sănătos și mănâncă mai multe fructe și legume.

Ai grijă de pielea ta prin ritualuri adaptate

Chiar dacă este mai puțin fragilă decât pielea uscată, pielea grasă rămâne sensibilă și, prin urmare, necesită îngrijire specială. Pentru a o răsfăța zilnic, adoptă o rutină bună care constă în:

  • Curăță ușor pielea cu produse blânde. Săpun sau săpun dermatologic, oricare ar fi produsul ales, asigură-te că nu conține săpun sau alcool pentru a nu ataca pielea și a stimula în continuare producția de sebum. Tenul gras trebuie curățat de două ori pe zi: dimineața și seara pentru a scăpa și de impuritățile acumulate în timpul zilei.
  • Hidratează pielea în profunzime. Pentru a evita supraîncărcarea acesteia, optează pentru un produs cu o textură ușoară și matifiantă care conține ingrediente active care absorb efectiv excesul de sebum.

Pielea grasă tinde să se înfunde mai repede decât alte tipuri de piele. Pentru a o purifica fără a o ataca, îți recomandăm Cucumber Mask®. Acest produs ajută la lupta împotriva imperfecțiunilor. Datorită uleiului de arbore de ceai, masca este ideală pentru purificarea pielii. Bogată în ingrediente active, ajută la uniformizarea texturii pielii, matifiază tenul și curăță pielea.

De asemenea, o dată pe săptămână, este recomandată exfolierea pielii. Utilizează un produs special conceput pentru tenul gras. Apoi aplică o mască de argilă verde, cunoscută pentru proprietatea de reglare a producției de sebum.

Ai grijă: poate fi tentant să exfoliezi în mod regulat pielea grasă, să o curăți și să o faci mată, dar acest obicei este mai mult dăunător decât benefic. Exfolierea prea frecventă promovează un efect de rebound. Pentru a se proteja de această agresiune pe care o provoacă exfolierea frecventă, pielea produce și mai mult sebum.

Ai grijă de tenul gras cu fructe și legume

Anumite alimente sunt recomandate în special persoanelor cu tenul gras deoarece sunt bogate în vitamine și minerale.

  • năsturelul, varza, roșiile și morcovii conțin printre altele vitaminele A, E și beta-caroten
  • peștele gras, nucile, uleiul de rapiță și spanacul sunt bogate în Omega 3
  • carnea de pasăre, cerealele și soia sunt surse excelente de vitamina B6. Această vitamină joacă un rol important în reglarea producției de sebum.

Vitamina A favorizează starea de bine a pielii, în timp ce beta-carotenul facilitează asimilarea acesteia de către organism. Vitamina E și Omega 3 pot ajuta la protejarea pielii de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Pentru a evita ca pielea grasă să secrete prea mult sebum, consumă cât mai puțin posibil produse prea grase și industriale, cum ar fi pizza, hamburgeri și alimentele gata preparate. Alimentele grase sau prăjite, sucurile și dulciurile ar trebui limitate pe cât posibil sau chiar evitate. În viața de zi cu zi, alege mâncărurile preparate în casă și utilizează ingrediente proaspete și de calitate.

Sursă: doctissimo.fr

 Masca purificatoare cu castravete, Biocyte, 20 g

Masca purificatoare cu castravete, Biocyte, 20 g

Masca purificatoare cu castravete este un tratament facial menit să reechilibreze și ...
33.50 lei
 Supliment alimentar pentru acnee, Biocyte, Peau Radieuse, 60 capsule

Supliment alimentar pentru acnee, Biocyte, Peau Radieuse, 60 capsule

BIOCYTE PEAU RADIEUSE este un supliment alimentar care prin componentele sale, ajută la ...
129.00 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
GOLDNUTRITION EEC SRL © Copyright 2022. All rights reserved.
Close